Jaaroverzicht 2023

Gepubliceerd op 11 december 2023 om 14:34

 

Het afgelopen jaar was als een slecht boek. Over het algemeen ben ik een vrolijk mens wat tegenslag goed en snel verwerkt. Wat er ook aan de hand is, ik kan heel lang de moed en de kracht opbrengen om door te gaan.

Dit jaar kon ik dat voor het eerst heel vaak niet. Ik moest veel afzeggen en veel uit handen geven. Werken lukte soms voor een deel en soms ook niet.

 

Na twee jaar goed oppassen in de coronaperiode kreeg ik in maart, in het staartje van de pandemie, alsnog corona. Wat eerst met een sisser leek af te lopen eindigde alsnog met een luchtwegontsteking en flink ziek zijn. De periode daarna was voor mij dramatisch. De mensen die me kennen weten hoe het ging als ik toch wat wilde doen. Dan kreeg ik het etiketje Long Covid opgeplakt. Daar moet je je dan maar bij neerleggen en de tering naar de nering zetten maar…Dat kan ik niet. Dat is onverteerbaar. Mijn hele leven mankeer ik al van alles maar ik ga altijd door en dan zou ik me nu hierbij neer moeten leggen?

 

Ik ging dus aan de slag bij de fysio. Om dat veilig te kunnen doen waren en nog wat onderzoeken nodig met betrekking tot de vitale functies. Om een lang verhaal kort te maken…Ik blijk slaapapneu te hebben in een ernstige vorm. Dit verklaart zoveel van mijn klachten dat ik bijna durf te zeggen dat Long Covid misschien wel een verkeerde diagnose was. Ik zie tegen de behandeling op als tegen een berg maar ik ben ook hoopvol.

 

Als ik niet meer fotografeer dan ben ik dood dus uiteraard zijn er het afgelopen jaar foto’s gemaakt. Dikwijls in aangepaste vorm maar met evenveel plezier en passie.

 

Ik nodig jullie van harte uit om, onder het genot van een fijn liedje, de foto’s met mij te bekijken. Hartelijk dank voor al jullie commentaren, hartjes en likejes op de sociale media.

 

KLIK HIER of op een van de afbeeldingen in dit bericht voor de video met foto's uit 2023.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jolande Diesel
6 maanden geleden

Wat een prachtige foto's ondanks dat je niet veel kon dit jaar.

Hilde Van den Bosch
6 maanden geleden

Wat heb je desondanks ontzettend veel en prachtige dingen gedaan dit jaar Gina! Kanjer hoor!