Photographer's Block

Gepubliceerd op 22 augustus 2020 om 14:58

De laatste vier jaar ben ik heel intensief bezig geweest met fotograferen. Alles wat voor mijn camera kwam, alles wat los en vast zat kortom gewoon alles is gefotografeerd. Heel veel nabewerkingsprogramma's heb ik getest en heel veel workshops gedaan. Duizenden foto’s gemaakt en die overal gedeeld waar ik maar kon.

En nu…???

Niet dat ik al uitgeleerd ben natuurlijk. Er staan nog best workshops en zo op het programma want dat vind ik leuk om te doen. Nieuwe techniekjes leren en bij andere fotografen inspiratie opdoen.

Maar… De inspiratie is er even niet. Gewoon niet de puf om in het veld te gaan zitten om weer dit of dat te observeren. Honderd foto’s van dezelfde Libel of gelijk wat. De zin ontbreek even. Iedere foto die ik maakt lijkt wel op een andere foto die ik al ergens zag. Op mijn “local patch” is haast geen vogel te bespeuren momenteel en dan zit ik daar maar zo’n beetje te zitten.

Een hele poos geleden heb ik het boek “Grip op Creativiteit” van Bart Siebelink aangeschaft en nu maar eens besloten dat ter hand te nemen om zodoende uit mijn blokkade te komen.

Vandaag heb ik om te beginnen de test gedaan waaruit blijkt wat voor soort fotograaf ik ben en waar ik sta. Dat vind ik redelijk kloppen (zie bijlage). Wil jij ook graag weten wat voor natuurfotograaf je bent? Volg dan deze link en doe de test!

Uiteraard fotografeer ik wel mensen op verzoek. Dat kan gewoon altijd en dan wordt de creativiteit meegeleverd met de geportretteerden. Daar krijg ik veel energie van en vind ik erg leuk. Alleen heeft Covid 19 ook hier een beetje roet in het eten gegooid. Ik was ook regelmatig op een sportevenement te vinden maar ook die vinden geen doorgang.

Na wat strubbelingen met mijn web host en beheerder ben ik lekker zelf aan de slag gegaan met een nieuwe website. Die heb ik jullie deze week al laten zien. De website wordt vanaf vandaag dus uitgebreid met een blog. In dit blog zal ik jullie een beetje mee laten delen in het wel en wee van mijn bezigheden als hobbyfotograaf.

Ondertussen is ook een webshop toegevoegd waarin binnenkort een paar leuke gadgets aangeboden zullen worden. Zo nu en dan zal ik ook een kleinschalig evenement organiseren of mijn bescheiden kennis overdragen in een workshop.

Mijn creatieve ei kan ik dus ook wel kwijt zonder camera maar…Ik hou van mijn camera. Ik zou het liefst eentje ingebouwd hebben in mijn lichaam zodat ik nooit zonder weg kon.

 

Wordt vervolgd….. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jessica
4 jaar geleden

Wat je schrijft is wat ik wel herken in jou. Het enige wat mij dus nu opvalt is dat je zegt : even geen inspiratie. Ik denk dat je dat ook niet altijd kan hebben. Soms moeten dingen bezinken en moet er even rust zijn zodat, je weer op kunt laden en oog hebt voor nieuwe dingen. Creatieve fotografie is iets wat mij erg aantrekt en dan eigenlijk nog meer het aandragen van ideeën daarvan . En het ... hoe op beeld /in beeld krijgen!

Uiteraard de test gedaan. Die klopt wel aardig eigenlijk!!! Leuk!!!