Lasagne a la Marjan

Lasagne a la Marjan

Van dorpsgenoot Marjan Torres kreeg ik de vertaling van een Spaans recept voor een heerlijke lasagne.
Ik wil het graag met iedereen delen.
Wij hebben het meteen uitgeprobeerd en hebben onze vingers erbij afgelikt.

LASAGNE MET VEEL GROENTE (dit recept is voor 6 personen)

Een grote lasagneschaal
18 lasagnevellen
2 grote (rode) uien
2 courgettes
500 gram champignons (eventueel de helft kastanjechampignons)
2 plakken ham van 100 gram elk of 200 gram gerookte spekjes
Paar teentjes knoflook
3 takjes verse tijm of een theelepel gedroogde thijm

1 liter melk (halfvol of vol)
80 gram bloem
80 gram boter

Zoute, peper en nootmuskaat

200 gram geraspte kaas geschikt voor gratin

Vul een grote pan met water en laat dat aan de kook komen. Laat de velletjes ..klik op de foto of titel om verder te lezen

Broodje Brie

Broodje Brie

Het is weer tijd voor iets wat lekker is en gemakkelijk en gezond.
Ik heb het in diverse broodjeszaken al op verschillende manieren gegeten.
Hopelijk valt het in de smaak.

Stokbrood of baguette
Boter (optioneel)
Rucola
Brie
Appelstroop (honing kan eventueel ook)
Ontbijtspek
Pijnboompitjes (walnoten is ook een optie)

Bak het spek en rooster de pijnboompitjes.
Snij de brie aan plakken.
Snij het brood in helften en besmeer ze eventueel met boter.
Leg eerst Rucola op het brood.
Dan de plakken brie erop.
Smeer ..klik op de foto of titel om verder te lezen

Eierballen

Eierballen

Ragout maken is echt een kwestie van gevoel. Een roux reageert niet altijd op dezelfde manier.
Dat hangt van meerdere dingen af.
De hoeveelheid vocht is daarom ook een indicatie. Het is even zoeken soms.

Ragout:
90 gram boter
120 gram bloem
1 à 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Kerrie (flinke theelepel)
Nootmuskaat (half theelepeltje)
Zout (naar smaak)
Peper (naar smaak)
½ liter afgekoelde kippenbouillon

Laat de boter smelten en uitbruisen.
Doe er de specerijen in en laat die even zachtjes staan.
Doe ..klik op de foto of titel om verder te lezen

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Smakelijk, gezond en snel!
Stokbroodje erbij en je hebt een complete maaltijd.

 

Nodig:
1 Bloemkool
1 Grote aardappel
2 Stengels bleekselderij
3 Tabletten kippenbouillon
Optie: Cayennepeper en room

Eventueel:
100 gram bacon
Verse tuinkruiden

Maak bloemkool, aardappel en bleekselderij schoon en snijdt alles aan stukken.
Doe er ruim een liter water bij en de drie bouillontabletten.
Kook alles ongeveer 20 minuten tot het goed gaar is.
Pureer het met de staafmixer tot een glad en zacht ..klik op de foto of titel om verder te lezen

Rabarberplaatcake

Rabarberplaatcake

Een aantal jaren geleden kwam collega Leonie op kantoor met een zelfgebakken rabarberplaatcake. Echt het spreekwoordelijke engeltje wat op je tong piest. De zure rabarber in combinatie met de zachte zoete cake was zalig. Er is weer volop rabarber dus we kunnen los gaan.

Ingrediënten:

  • 200 gr. roomboter, op kamertemperatuur
  • 225 gr. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 stuks eieren
  • 50 ml karnemelk
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 400 gr. rabarber
  • poedersuiker

Materialen:

  • Bakpapier ..klik op de foto of titel om verder te lezen

© Gina Heynze 2019 | Privacywetgeving | cookies