Maaltijdsoep met vis

Maaltijdsoep met vis

Lang geleden dat ik nog eens creatief in de keuken was. Een mens kan helaas niet alles gelijk. Soms zou ik willen dat een dag wel 48 uur lang was.
Gisteren deelde facebookvriend zijn Griekse vissoep en ik kreeg inspiratie.
Pas in de achtermiddag kon ik naar de winkel en een briefje had ik niet meegenomen dus heb ik een beetje op de gok de ingrediënten ingeslagen.
Het is dan ook geen moeilijk recept. Elk ingrediënt kun je vervangen door een ander. Je kunt dingen weg laten of toevoegen. Een recept om helemaal naar je eigen smaak te maken dus. Een grote pan gevulde vissoep. Maaltijdsoep die je eventueel met een stukje stokbrood kunt eten en waarvan je met het hele gezin het hele weekend uit kunt scheppen. Hopelijk valt hij bij jullie ook zo in de smaak als bij ons.
 
Wat heb je nodig? Eventueel halveer je alles.
 
Knoflook (een teen of 5)
Uien rood of wit (3 stuks)
Gesneden prei (+/- 400 gram)
Rode paprika (1 stuks)
Tomaten (had er toevallig nog 2 op de schaal liggen)
Visbouillon (4 tabletten)
Tomatenpuree (1 groot blikje)
Tomatenpuree (van die dunne in een doosje) Of anders 2 blikjes
Flesje of doosje kookroom
Moot zalm zonder huid
Tilapiafilet (2 stuks)
Wokgarnalen of scampi
Met de vissoorten kun je variëren. Ergens tussen 300 en 400 gram
Koffiekom snelkookrijst
2 aardappelen.
Zout
Chilivlokken of poeder of peper
Maïzena
Boter
 
Maak alle groente schoon. Snij de knoflook aan stukken. Snij van de ui halve ringen. De paprika aan stukjes snijden (niet te klein). Tomaten aan stukken snijden. De aardappel in kleine blokjes snijden. Als je geen gesneden prei hebt gekocht halveer dan de prei en snij halve ringen van ongeveer een halve centimeter.
 
Fruit de knoflook in de boter en doe er daarna de uien bij. Eventjes roerbakken. Dan de paprika en de aardappelblokjes eventjes mee bakken en als laatste de prei. Eventueel wat zout en de gekozen kruiden toevoegen. Voeg water toe. Ik heb een liter toegevoegd maar later nog ongeveer 3 dl extra. Dat is naar eigen smaak. Doe de bouillontabletten er bij. Voeg de dikke en de dunne tomatenpuree toe. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het een kwartiertje zachtjes koken. Af en toe eens roeren. Gooi dan de rijst erbij en laat die een minuut of 10 mee koken. Nu moet je wel roeren tussendoor ander koekt die aan de bodem van je pan.
 
Snij ondertussen je vis in stukken. Klein genoeg om ineens in je mond te kunnen stoppen. Als de rijst gaar is doe je de stukjes vis en de scampi in de soep. Vis is binnen enkele minuten gaar dus eenmaal terug aan de kook is twee minuten genoeg.
Voeg de kookroom toe en eventueel nog wat extra water.
Doe wat maïzena in een kommetje en meng het met een beetje koud water.
Als de soep weer kookt deze op de gewenste dikte brengen.
Eventueel nog op de gewenste smaak brengen met extra zout en peper.
 
Smakelijk eten.
 
 

Afdrukken   E-mailadres

© Gina Heynze 2020 | Privacywetgeving | cookies | Email notificatie