Preisoep à la Marlies

Preisoep à la Marlies

Als ik kan en als het menu mij aanstaat dan ga ik voor een kookworkshop naar Kookstudio de Drie Hoefijzers. Marlies Martinet zwaait de scepter in de keuken. Karel zorgt er voor de drankjes (en de babbeltjes). Wat mij er vooral bevalt is de gezellige en ongedwongen sfeer. Koken is niet moeilijk. Marlies bedenkt gerechten die bijzonder smakelijk zijn en die iedereen kan maken. Ze helpt je met alles. Als je de gelegenheid hebt om er eens heen te gaan zou ik je zeker aanraden om dat te doen. Hou voor het maandmenu de facebookpagina en de website van de Drie hoefijzers in de gaten.

Met toestemming van Marlies deel ik deze keer de preisoep van het maandmenu van januari 2016. Heel gemakkelijk te maken maar door de luxe toevoeging van de scampi een gerecht wat je een echte Bourgondiër zonder gêne kunt voorzetten.

Voor 4 personen heb je nodig:
2 preien
2 aardappelen
2 tenen knoflook
1 afgestreken theelepel kerrie
Een beetje zout
2 dl room
2 tabletten visbouillon
Peterselie
16 tot 24 scampi

Schil de aardappelen en snij die aan blokjes. Snij de prei in grove stukken en was die. Laat er vooral zoveel mogelijk van het groene gedeelte aan want dat geeft extra smaak aan je soep. Schil de knoflook en snij die aan kleine stukjes.

Fruit de knoflook in wat boter. Fruit de kerriepoeder even mee. Doe er de aardappelblokjes en de stukken prei bij en bak ze even mee. Voeg dan ongeveer 800 cl water toe. Doe de bouillontabletten erbij en laat alles gaarkoken. Blender dan alles glad en voeg de room toe. Breng aan de kook en houdt de soep warm.

Pel de scampi. Let erop dat het darmkanaaltje verwijderd is. Maak ze droog en strooi er peper en zout op. Om en om bakken in boter. Zorg ervoor dat de scampi niet te gaar zijn anders zijn ze te droog en dat is niet lekker.

Leg de gebakken scampi in een diep bord. Schep de soep eroverheen. Garneren met gehakte peterselie.

Marlies…Hartelijk bedankt weer voor dit heerlijke recept. Ik hoop dat er velen van zullen genieten.

De Drie Hoefijzers vindt je online via de website en ook op Facebook. Een echte aanrader.


Afdrukken   E-mailadres

© Gina Heynze 2020 | Privacywetgeving | cookies | Email notificatie