Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Smakelijk, gezond en snel!
Stokbroodje erbij en je hebt een complete maaltijd.

 

Nodig:
1 Bloemkool
1 Grote aardappel
2 Stengels bleekselderij
3 Tabletten kippenbouillon
Optie: Cayennepeper en room

Eventueel:
100 gram bacon
Verse tuinkruiden

Maak bloemkool, aardappel en bleekselderij schoon en snijdt alles aan stukken.
Doe er ruim een liter water bij en de drie bouillontabletten.
Kook alles ongeveer 20 minuten tot het goed gaar is.
Pureer het met de staafmixer tot een glad en zacht soepje.

Cayennepeper en room zijn opties die je ook kunt weg laten.

Om de soep wat extra pit te geven kun je er spekkruim op strooien.
Snij de bacon zeer fijn en bak ze uit in voldoende boter.
Laat het op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Hak verse tuinkruiden (bieslook, peterselie) fijn en roer dat door de kruim.


Afdrukken   E-mailadres

© Gina Heynze 2019 | Privacywetgeving | cookies