Arachnofobie

Gepubliceerd op 3 september 2022 om 18:46

 

Arachnofobie wordt als volgt omschreven:

Een arachnofobie is een overmatige angst voor spinnen en spinachtigen. Het is de meest voorkomende specifieke fobie.

 

 

Overmatig inderdaad want aan een angst voor spinnen is niks rationeels aan. Toch zeker niet voor de spinnen die in onze contreien rond lopen. Die beesten bijten niet en hebben geen sterke klauwen of gifklieren. Ze zijn nuttig want ze houden ons huis vrij van allerlei ander insectengeneuzel.

 

 

Toch zijn we er bang van. Ik ook! Niet zozeer om de reden dat ze zouden bijten of steken maar eerder omdat het stiekemerds zijn. Ze sluipen (meestal) in het donker uit alle kieren en gaten en lopen doodgemoedereerd over ons heen wanneer we liggen te slapen. Iedereen kent ook de verhalen van spinnen die zo je open mond binnen lopen als je ligt te tukken. Waarschijnlijk is dat een broodje-aapverhaal maar toch… Het idee…Brrrrr!  

 

 

Ze zijn ook ongelooflijk snel. Ik ben zelf eens wakker geworden van een enorme huisspin die met de voorpootjes op het behang zat te hameren. Toen ik hem probeerde weg te jagen viel hij op de vloer op het zeil. Ik hoorde hem weg racen maar heb hem nooit meer gevonden. Vreselijk was dat.

 

 

Tijdens mijn eerste slaapdienst ooit zat er plotseling een enorme joekel boven mijn hoofd. Dekbed maar opgepakt en op de bank gaan liggen. ’s Morgen pakt een client de stofzuiger en terwijl ze me hartelijk uitlacht zuigt ze het beest met een enorme plop naar binnen al roepend: “Zo doe je dat Gina”.

 

 

Toch heb ik een manier gevonden om mijn angst stevig te doen verminderen en als jij ook fotograaf bent zou het maar zo voor jou ook kunnen werken. Ga ze fotograferen! Begin met een telelens. Dan kun je een beetje afstand houden. Je zult ontdekken dat het fascinerende beesten zijn. Als je eenmaal begonnen bent wil je meer. Zeker weten. Ik ben ondertussen zo ver dat ik al met de macrolens durf.

 

 

Bij deze wat voorbeeldjes van mijn heldendaden en laat het me eens weten als het ook voor jou werkt.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.